Radius indførte nye timetariffer

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter

Fra 1. januar 2017 falder prisen i 94 % af årets timer. Fremover vil der være penge at spare, hvis vaskemaskinen og opvaskemaskine ikke kører mellem kl. 17:00-20:00 i vinterhalvåret. Muligheden for at spare på elregningen opstår i kraft af, at Radius installerer nye, fjernaflæste elmålere.

Billede der viser hvordan timetariffer giver besparelser, hvis man flytter sit forbrug

De fjernaflæste elmålere kan opgøre elforbrug fra time til time, og derfor bliver alle kunder med fjernaflæste elmålere afregnet med timetariffer. Det betyder, at det i nogle af døgnets timer er dyrere at få strøm, mens det i andre tidsrum er billigere. Og det betyder også, at den enkelte elforbruger bliver afregnet på baggrund af sit faktiske forbrugsmønster – i stedet for at blive afregnet efter en fast skabelon, der er ens for alle.

Prisen stiger, når belastning er størst

Tidsrummet kl. 17-20 er den periode, hvor elnettet i boligområderne typisk er mest belastet. Det er i det tidsrum, de fleste af os laver mad, vasker, tumbler tøj og sætter opvaskemaskinen i gang – for bare at nævne nogle af de mange gøremål, der trækker strøm i perioden. Og i vinterhalvåret opholder vi os også mere inden døre med lyset tændt og varme på i mange rum. Der er derfor ikke noget at sige til, at elnettet er særligt under pres i de tidlige aftentimer fra oktober til marts.

"Med den høje tarif i vintermånederne mellem kl. 17-20 håber vi at kunne motivere vores kunder til at ændre deres forbrugsmønster ved at flytte dele af deres elforbrug til andre tidspunkter, hvor tariffen er lavere."

Jens Fossar Madsen, Direktør i Radius.

Radius tjener ikke på timetariffer

Radius tjener ikke flere penge med timetariffer, fordi tarifferne er sat ned i 94 % af årets timer.
”Vi indfører de nye tariffer, fordi de sammen med de fjernaflæste elmålere vil understøtte den grønne omstilling. Det sker ved at motivere til en omfordeling af elforbrug, så vi bedre udnytter energien fra vedvarende energikilder”, forklarer Jens Fossar Madsen.

Læs mere om, hvad de nye tariffer betyder for dig og for din elregning

Se alle nyheder