Radius donerer satellittelefoner til Røde Kors

Hos Røde Kors er satellittelefonerne i høj kurs. Det er organisationens primære kommunikationsmiddel, når man skal kommunikere med de mange ansatte i udsatte dele af verden, hvor sikkerhed er et problem, eller hvor naturkatastrofer har ramt.

Claus Falsby Olsen og Bjarne Dynkel.
Næsten ubrugte satellittelefoner kommer Røde Kors til glæde

Røde Kors er stærkt afhængige af satellitkommunikation i sit daglige arbejde. Det samme gør sig ikke længere gældende for Radius, som derfor donerer telefoner, der er blevet taget ud af drift. Telefonerne er købt i 2008 og skulle fungere som back-up, hvis mobilnettet fejlede.


satellittelefoner overdraget til røde kors
Satellittelefonerne som Radius har doneret til Røde Kors.

Hos Røde Kors er satellittelefonerne i høj kurs.
Det er organisationens primære kommunikationsmiddel, når de skal kommunikere med de mange ansatte i udsatte dele af verden, hvor sikkerhed er et problem, eller hvor naturkatastrofer har ramt.

Claus Falsby Olsen, Head of Disaster Management hos Røde Kors, er taknemmelig for Radius’ donation.
”Denne type satellittelefoner er relativt dyre. Når vi får sådan en gavmild donation, er det mange penge, vi sparer. De midler kan vi så bruge til hjælp i stedet for. Derfor sætter vi stor pris på, at Radius har haft os i tankerne.”

Bjarne Dynkel
, Lead Systemdrift Specialist, er glad for, at gaven kan gøre nytte.
”I 2008 havde vi brug for satellittelefoner, da vi ikke havde adgang til det kommunikationsnet, som blandt andet politi og brandvæsen benytter. Det har vi af andre kanaler i dag, men telefonerne er alt for gode til bare at blive kasseret. Jeg er rigtig glad for, at vi på den måde kan støtte op om det gode nødhjælpsarbejde, Røde Kors udfører.”