Elbiler og fremtidens elnet – interview med Knud Pedersen

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter

Vores formand, Knud Pedersen, er blevet interviewet til GridTech om behovet for udbygning af vores elnet i en tid med mange flere elbiler.

Et par pointer er:

  • At vi hos Radius ser frem til den forestående elektrificering af transportsektoren. Vi skal nok sørge for, at nettet bliver udbygget med rettidig omhu, i takt med at elbilerne kommer. Elnettet bliver ikke en barriere for elektrificering af transportsektoren.
  • At vi ved hjælp af de fjernaflæste målere, som netop er udrullet i Radius’ elnet, kan følge forbrugsudviklingen i alle dele af elnettet – det gør os i stand til at identificere hvilke dele af elnettet, der har brug for forstærkning, hvornår, og dermed kan vi ”time” de nødvendige investeringer, så de foretages inden der opleves uheldig overbelastning af elnettet.
  • At med elektrificering af transportsektoren øges mængden af kWh, der skal transporteres – men hvis vi lykkes med at få elbilejere til i en vis grad at oplade, når der er ledig kapacitet i elnettet og undlade at oplade samtidig med alle andre, vil kWh-prisen falde – ikke stige.
  • At indtægtsrammen løbende følger investeringsbehovet i netselskaberne.

Læs hele interviewet hos GridTech (bemærk, artiklen er for abonnementer)

Se alle nyheder