Nyhedsarkiv

Her kan du se alle vores nyhedsartikler samlet på et sted

Nyhedsarkiv

Radius indkøber nettab for år 2022 gennem udbud

Radius Elnet har netop offentliggjort et udbud for indkøb af nettab samt forbrug på cirka 125 aftagesteder for år 2022. I alt er der tale om en energileverance på cirka 330 GWh.

Nu er der igen økonomi i at flytte dit elforbrug

Elnettet er i godt gearet til at klare den grønne omstilling, men hvis vi sammen flytter lidt af elforbruget væk fra aftentimerne, får vi en mere effektiv grøn omstilling. Siden 2017 har Radius’ tariffer været omlagt, så det generelt er billigere at få transporteret strømmen undtagen i timerne fra 17 til 20 i vinterhalvåret, så nye priser trådte i kraft 1. oktober.

Elnettet i Hillerød fusioneres med Radius

Cirka 15.000 husstande bliver nu budt velkommen som kunder i netselskabet Radius. Efter myndighedernes godkendelse af handlen mellem Andel og Norlys kan cirka 15.000 husstande nu fusioneres ind i elnetselskabet

Sjællandske elnetselskaber opruster

Elnettet er kritisk infrastruktur og en krumtap i den grønne omstilling. Nu henter de sjællandske elnetselskaber Cerius og Radius to stærke profiler til bestyrelserne. De skal være med til at

Sikrer strøm til stegen

Hos Radius Elnet, der leverer strøm til Hovedstadsområdet og Nordsjælland, er kontrolcentret bemandet døgnet rundt hele året – også juleaften. Her sidder mandskab klar til at sikre, at du har strøm til komfuret, når flæskestegen skal have sprød svær

Julelyskæder overalt

Decembermørket sænker sig, og vi skruer ekstra op for lysene i både butikker, kontorer og hjemmene.

True Energy og Radius vil teste fleksibilitet fra elbiler

True Energy og Radius vil fra juni til december 2020 teste elbilers fleksibilitet i forhold til opladning for at begrænse udbygning af det etablerede elnet. Projektet giver samtidig danske elforbrugere mulighed for at bakke op om den grønne omstilling via deres køretøjer

Fortsat høj forsyningssikkerhed hos Radius

Hos Radius følger vi myndighedernes retningslinjer i forhold til at begrænse spredning af corona-virus, herunder Sundhedsstyrelsens hygiejneregler og de særlige retningslinjer for karantæne og hjemmearbejde

Statsministeren besøger Radius’ batteri i Nordhavn

Partnerskabet EnergyLab Nordhavn var vært for Mette Frederiksen, da hun fik besøg af den lettiske statsminister Arturs Karinš. Her blev de præsenteret for fremtidens energiløsninger og grønne omstilling – bl.a. Radius’ batteriinstallation.

Kunderne reagerer som forventet på timetariffer

Sidste år indførte vi hos Radius Elnet timetariffer for at give vores kunder et mere retvisende billede af den faktiske pris på deres elforbrug – og for at motivere dem til at flytte dele af forbruget væk fra spidsbelastningsperioden mellem kl. 17-20 i vinterhalvåret (oktober til marts).

Radius indkøber nettab

Radius Elnet offentliggjorte et udbud for indkøb af nettab samt forbrug på cirka 125 aftagesteder for år 2020. Udbuddet er afholdt, og det er ikke længere muligt at komme med bud. I alt var der tale om en energileverance på cirka 326 GWh

Asset management

Som første el-distributionsselskab i Danmark er Radius netop blevet certificeret i risikostyring af selskabets tusindvis af aktiver. Det handler ikke kun om struktur og dokumentation, men også om forbedringskultur og øget motivation hos medarbejderne

Julenyhed 2019

Elforbruget stiger i vintermånederne. Det er en kendsgerning. Vi skruer op for varmen, har lyset tændt i de fleste vågne timer og opholder os i det hele taget meget mere inden døre end resten af året. Men december skiller sig ikke mærkbart ud fra de øvrige mørke måneder. Selvom vi fylder haver, altaner og vinduer med lyskæder og farvestrålende pynt, bager brunkager, steger and og koger risengrød i lange baner, så er det ikke julemåneden, der trækker de største veksler på elforsyningen. Tværtimod.

Tillykke til kunde nummer 500.000

Vi er i fuld gang med at udskifte til fjernaflæste elmålere i vores forsyningsområde. 1.022.000 – så mange elmålere skal vi skifte hos vores kunder i København, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland. Vi har nået en stor milepæl ved, at vi har sagt tillykke til kunde nummer 500.000, og vi er nu halvvejs i vores projekt med opsætningen af fjernaflæste elmålere.

Timetariffer i vinterhalvåret

Fra den 1. oktober og et halvt år frem er det ikke længere lige meget, hvornår du bruger strøm. I hvert fald ikke, hvis du gerne vil spare nogle penge. I hele vinterhalvåret kan du nemlig med fordel sætte fx vaskemaskinen og tørretumbleren til at køre morgen, sen aften eller nat.

Radius udskifter forældede koblingsanlæg

Det sidste koblingsanlæg på Kløvermarken Transformerstation er nu udskiftet.

I kraft af moderniseringen kan Kløvermarkens Transformerstation fjernbetjenes fra Radius’ Netcenter i Virum, og det forhøjer forsyningssikkerheden på Amager.

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- & Miljøpris

I hård konkurrence med andre spændende projekter vandt EnergyLab Nordhavn Energiforum Danmarks “Energi- & Miljøpris”. Radius deltager i projektet, og bestyrelsesformand Knud Pedersen gør her status efter et år med batteridrift i Nordhavn.

Novafos

Vandselskabet Novafos, målerleverandøren Kamstrup og Radius har sammen undersøgt muligheden for at hjemtage vanddata fra Novafos’ vandmålere via Radius’ elmålere. Pilotprojektet bekræfter, at det teknisk set godt kan lade sig gøre.

Juleberedskab

Vi har altid brug for, at der er strøm i kontakten, men juleaften har vi brug for det i særligt høj grad, når and, steg og gås skal i ovnen. Julemiddagen er en følsom størrelse. Derfor er vores beredskab ekstra højt, og vi er klar til at rykke ud, hvis forsyningen skulle blive afbrudt i Storkøbenhavn, Nordsjælland eller dele af Midtsjælland.

Radius indførte nye timetariffer

Fra 1. januar 2017 falder prisen i 94 % af årets timer.
Fremover vil der være penge at spare, hvis vaskemaskinen og opvaskemaskine ikke kører mellem kl. 17:00-20:00 i vinterhalvåret. Muligheden for at spare på elregningen opstår i kraft af, at Radius installerer nye, fjernaflæste elmålere.

EnergyLab Nordhavn Showroom

EnergyLab Nordhavn, som Radius er partner i, er sammen med Urban Help og Scion DTU del af et stærkt samarbejde om EnergyHub – et nyt innovationsmiljø for virksomheder.

Telefoner til røde kors

Hos Røde Kors er satellittelefonerne i høj kurs. Det er organisationens primære kommunikationsmiddel, når man skal kommunikere med de mange ansatte i udsatte dele af verden, hvor sikkerhed er et problem, eller hvor naturkatastrofer har ramt.

Indvielse Nordhavn

Den 1. marts 2017 indviede vi batteriet i Nordhavn, det første af sin art i bynært miljø. Overborgmester Frank Jensen markerede en milepæl i dansk energiforsyning sammen med deltagere i EnergyLab Nordhavn.