Undersøgelse om elbiler

Har du elbil? Så har vi brug for din viden

Radius ønsker at være på forkant med udbygningen af elnettet. En del af dette er at blive klogere på, hvordan elnettet i vores forsyningsområde bliver brugt.

Lige nu har vi brug for at forstå, hvordan elbiler bliver opladet. Mængden af elbiler og den måde, de bliver opladet på forskellige steder i vores forsyningsområde, påvirker nemlig belastningen af elnettet.

Resultater af undersøgelsen

Se de foreløbige resultater af undersøgelsen

Vores forsyningsområde

Radius Elnet transporterer strøm gennem elnettet til mere end 1 million kunder i Københavnsområdet, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland.

En tommelfingerregel er, at en elbil eller hybridbil trækker lige så meget strøm fra elnettet, som en almindelig husholdning. Hvis en almindelig husholdning altså får en elbil, så fordobler den sit forbrug af strøm og øger dermed belastningen på transport af el i elnettet.

Dine svar giver os viden til fremtidens elnet

Ved at svare på nogle spørgsmål om din elbil eller hybridbil og dine ladevaner, hjælper du os med at beregne behovet for den fremtidige udbygning og vedligeholdelse af elnettet i vores område. Undersøgelsen omhandler både elbiler og hybridbiler og vil være åben for besvarelser et års tid. Resultaterne vil du også kunne læse her på siden.

Oplysning om behandling af persondata

I forbindelse med undersøgelsen, analyse af de indsamlede oplysninger og administrationen af dit samtykke behandles persondata om dig. Radius Elnet A/S er dataansvarlig for behandlingen. Behandlingen af dine persondata vil finde sted på grundlag af databeskyttelsesforordningen artikel 6.1.a. Persondata, der behandles om dig er navn, adresse, e-mail og oplysninger om elbiler på adressen. De indsamlede oplysninger vil blive slettet efter 2 år. Dit samtykke til deltagelse i undersøgelsen slettes dog først 5 år efter, at vi har slettet de indsamlede oplysninger. Du kan læse om dine rettigheder i forbindelse med Radius Elnets behandling af dine persondata i Radius Elnets privatlivspolitik.

Obs: Du kan ikke bruge formularen, hvis din browser er Edge version 17 eller 18, da de ikke understøtter vores sikkerhedstjek.

Undersøgelse af elbiler og hybridbiler

    Sæt gerne flere krydser, hvis du har flere elbiler. Hvis dit mærke ikke findes i listen, så vælg, 'Min bil findes ikke i listen'.
    Sæt gerne flere krydser, hvis du har flere plug-in hybridbiler. Hvis dit mærke ikke findes i listen, så vælg, 'Min bil findes ikke i listen'.
  • Bemærk: Hvis der er mere end en elbil eller plug-in hybridbil i husstanden, så besvar de følgende spørgsmål for den bil, der kører flest kilometer.
  • En del af din elpris består af betaling for transport af strøm gennem elnettet, som dækker vores omkostninger. Den del af elprisen kaldes for en tarif. Tariffen bliver opgjort pr. time og koster mest, når elnettet er mest belastet og mindst, når elnettet er mindst belastet. I vinterhalvåret (oktober-marts) er tariffen derfor højere kl. 17-20, hvor elnettet er mest belastet.