Nyt initiativ: Få tidshorisonten for din tilslutning til elnettet

Der er byggeboom i den grønne omstilling og på tværs af samfundet øger både private og erhverv deres efterspørgsel på elektrificering. Nogle tilslutninger til elnettet er hurtigt klaret, mens store projekter som for eksempel solcelleparker og elektrificering af fjernvarmeværker typisk kræver udbygning af elnettet.

I Cerius-Radius ønsker vi i høj grad en forventningsafstemning med alle kunderne, og derfor har netselskaberne nu kategoriseret alle kundehenvendelser med en tidshorisont, så kunderne kan orientere sig i, hvornår deres type af tilslutning til elnettet typisk kan forventes færdig.

Vi ved, at kundernes fokus er på hurtigst muligt at omstille sig til bæredygtige energikilder – både produktion og forbrug. Og det er vores opgave at hjælpe dem med det, ved at slutte dem til elnettet. Der er disse tilslutningstider et værktøj til forventningsafstemning, men det er også vigtigt at sige, at tiderne er vejledende. For hver tilslutning er individuel, og der er mange parter inde over,” siger Agga Hjortkjær, chef i Cerius-Radius, og tilføjer:

Danskerne kan roligt gå ud og investere i en varmepumpe eller en elbil derhjemme. Vi har et stærkt elnet, som er et fremragende fundament for den elektrificering, som vi er vidner til nu. Men et fjernvarmeværk eller en stor lynladestation kan hurtigt trække lige så meget på elnettet som en hel provinsby, og det kan vi ikke have som hyldevare. Vi ved godt, at nogle vil kigge på disse tider og ønske sig, at tilslutningerne gik hurtigere Derfor arbejder vi også hele tiden på at tiltrække tilstrækkelig kapacitet til at udføre opgaverne. Men det sker i et ophedet marked, hvor der er stor efterspørgsel efter entreprenører, der kan udføre det nødvendige grave- og eltekniske arbejde. Vi kigger også hele tiden indad for at se, om der er ting, som vi kan gøre mere effektivt, samtidig med at vi dyrker den gode dialog og samarbejdet med kunderne.”

Cerius-Radius har 40.000-45.000 kundesager om året, hvoraf langt de fleste løses på dage og uger, mens de store sager kan tage måneder og år, fordi de nødvendiggør omfattende udbygningsarbejde fra vores side.

Læs mere om tilslutningstiderne her