Sådan oplades elbiler

Se resultaterne fra vores spørgeskemaundersøgelse om elbiler

Radius ønsker at være på forkant med behovene i elnettet og undersøger derfor løbende, hvordan elnettet i vores forsyningsområde bliver brugt. Senest har vi undersøgt, hvor og hvordan elbiler bliver opladet. Mængden af elbiler og måden de bliver opladet, kan nemlig påvirke belastningen af elnettet.

Stor tak til de 589 elbilsejere, der per 8. marts 2022 har taget sig tid til at besvare undersøgelsen.

Du kan se de vigtigste pointer på siden herunder, eller downloade en pdf-oversigt over alle data fra undersøgelsen her.

Elbilernes fordeling

Over 60% af bilerne i undersøgelsen er fra 2019 eller nyere, hvilket afspejler den generelle vækst i elbilsalget i Danmark. Læs mere om elnettet og den grønne omstilling til fremtiden.

Du kan klikke på begge grafer. Du kan enten vælge et bilmærke og se årgangs fordelingen for bilmærket, eller du kan vælge en årgang og se fordelingen af bilmærker fra det pågældende år.

1.

Opladning

Mere end fire ud af fem en privat ladeboks. Andelen af private ladebokse er dog større blandt elbilsejere end blandt ejere af plug-in hybridbiler. Klik på biltype i grafen nedenfor for at se hjemmeopladningsmetoden og opladningsadfærd for hver biltype.

Den store udbredelse af private ladebokse afspejles også i, at hjemmeopladning er den mest udbredte form for opladning.

Du kan læse mere om, hvordan gode ladevaner med privat ladeboks er godt for elnettet og sikkerheden i dit hjem, ved at læse vores guide til den kommende elbilsejer.

2.

Timetariffer

Der er et stort kendskab til timetariffer blandt ejere af elbiler og plug-in hybridbiler. Mange undgår bevidst at oplade deres elbil i de perioder hvor nettariffen er forhøjet og der er spidsbelastning i elnettet.

Find mere information om timetarifferne.

3.